Haruki Murakami - Rüzgarın Şarkısını Dinle / Kitap Tanıtımı

Herkes yürekten verdiğinin karşılığını alır.
Kesinlikle güzel biri değildi. Ancak “güzel biri değildi” demekle ona haksızlık etmiş olurum. “O, kendine yakışır güzelliğe sahip biri değildi” demek daha doğru bir ifade olur.Tek bir fotoğrafı var bende. Fotoğrafın arkasında tarih ve not da var; 1963 Ağustos. Başkan Kennedy’nin başından vurulduğu yıl. Yazlık bir yerlerde gibi, sahildeki dalgakırana oturmuş, biraz keyifsiz bir şekilde gülümsüyor. Saçı Jean Seberg modelinde kısacık kesilmiş, kırmızı çizgili kumaştan, uzun kollu bir elbise giymiş. Hem biraz tuhaf, hem de güzel görünüyor. İnsanın yüreğine dokunan bir güzellik bu. Kız arkadaşımın neden öldüğünü kimse bilmiyor. Kendisinin bilip bilmediğinden de şüpheliyim nedense.

Haruki Murakami’nin yirmili yaşlarının sonunda yazdığı, çevrilmesine yıllar sonra izin verdiği ilk romanı Rüzgârın Şarkısını Dinle Murakami okurlarını şaşırtacak ipuçlarıyla dolu… 


Basım Yılı : 2018

Sayfa Sayısı : 168

Doğan Kitap

Çevirmen : Ali Volkan Erdemir

Yorumlar

  1. Muhtemelen yazarı ve kitaplarını daha önce görmüşümdür fakat hiç fark etmemişim. Tanıtım yazısını görünce biraz araştırma yaptım. İlginç bir yazara benziyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben birkaç uyerde gördüm ve kitaplarının da inanılmaz güzel olduğu söyleniyor.

      Sil
  2. Ben bir kere okumaya çalıştım yazarı başarılı olamadım ama blog arkadaşlarımda görüyorum tekrar deneyeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dili biraz ağırmış ama bende denemek istiyorum :)

      Sil
  3. bunu okudum fena diildi, müzik de var kitaplarında, murakami yavaş yavaş alışmaya çalıştığım bir yazar, bir kitabını daha aldım şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hiç okumadım henüz ama başlamak niyetindeyim.

      Sil
  4. en sevdiğim yazarlardan. Son kitaplarını okuyamadım ama :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder