Yalaza Dizi Önerisi

  
Merhabalar

Bugün sizlere yine yeni keşfettiğim bir diziyi önermek istiyorum. Geçenlerde akşam kanalları gezerken Kadir Çöpdemir'in oynadığı TRT1 kanalındaki Yalaza dizisine denk geldim.

Kadir Çöpdemir'in oyunculuğunu severim ve biraz izlemek istedim. Benim izlediğim bölüm 15.bölümmüş. Dizi bir kasabada geçiyor. Oyuncu kadrosunu da çok beğendim. Özellikle İpek Tuzcuoğlu'nun oyunculuğuna zaten hayranım. Sırf bu kadın için bile izleyebilirim. 

Dizinin konusu ise kısaca şöyle;

İbrahim Akartürk 49 yaşında Taraklı doğumlu bir marangozdur. Dört yetişkin kızı, bir ele avuca sığmayan oğlu, bunamaya başlayan, bir türlü ölmeyen babası ve evin etrafındaki ciğerci kedisi gibi dönüp duran damat adaylarını saymazsak pek bir sıkıntısı bulunmamaktadır. Karısını kaybedeli 10 sene olmuştur ve çevre baskısıyla sevemediği Nalan'a talip olur. Fakat o sırada geçirdiği bir kaza sonucunda öldüğü zannedilir. Musalla taşına bile konulur ama sonradan ölmediği anlaşılır. Ancak o sırada İbrahim geçici felç olmuştur. Üstelik arabasıyla çarpan kişide çocukluk aşkı Alev'dir. Yıllar sonra karşısına çıkan aşkı Alev, evlilik teklifi ettiği Nalan arasında kalan İbrahim için hayat eskisi gibi olmayacaktır. Peşini bırakmayan Nalan, aşık olduğu Alev, dört yetişkin kızı, bir yaramaz oğlu, üç damat adayı ve karakollardan topladığı bunak babası ile Taraklı'da bundan sonra İbrahim'in başına gelenler, pişmiş tavuğun başına gelmeyecektir. 


Dizinin başrollerini Sinan Taymin ALBAYRAK, Didem BALÇİN, İpek TUZCUOĞLU, Hasan KAÇAN, Kadir ÇÖPDEMİR, Erol AKSOY, Gamze KARADUMAN, Merve ERDOĞAN, Ergül Miray ŞAHİN, Lalizer KEMALOĞLU,  Tibet DURSUN, Erdal CİNDORUK, Zeynep GÜLMEZ, Ercü TURAN, Elif İNCİ, Batuhan AYDAR, Kerem MUSLUGİL, Gizem KOÇER ve Ökzan AYALP paylaşıyor.

Yalaza Pazartesi akşamları saat 20:00'da TRT1 ekranlarında yayınlanıyor. 

İlk bölümden itibaren izlemeye karar verdiğim dizilerden oldu. Tavsiye ederim. 

Yeni notta görüşmek üzere.

Hayırlı Cumalar. Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. İlk bölümünden bu yana ailecek izlediğimiz keyifli bir dizi.
    Annemle babamla gönül rahatlığıyla izleyebiliyoruz. Oldukça kaliteli, seviyeli (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet benimde hoşuma gitti ama geriye dönük 15 bölüm izlemem gerekiyor :)

      Sil
  2. Bende izliyorum. Gerçekten kaliteli biz dizi. TRT dizileri kaliteli. İzlemeye değer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seviyeli diziler yapıyorlar. İzlenmeye değer.

      Sil

Yorum Gönder