28 Aralık 2017 Perşembe

Kestane Nasıl Pişirilir?

Merhabalar

Kış geldi. Kestaneler pişirilmeye başlandı. Peki ama güzel, kabuğundan kolay çıkabilen ve kestanenin derinliklerine kadar işleyen pişirme yöntemi nedir? 

Bu yöntemi ben eltimden öğrendim ve inanılmaz sevdim. Eskiden kestane pişirdiğimde dışı yanar, kabuğu kolay çıkmaz, dışının yanmasına rağmen orta kısmı da pişmez takır takır kalırdı. Ama artık öyle bir şey yok. Öğrendiğimden beri herkese tavsiye ettiğim bu yöntemi sizlerle de paylaşmak istedim. Hatta dün işyerimde kestane pişirmeye karar vermişlerdi. Burada da uyguladım ve herkes çok sevdi.

Yarım kilogram kestaneyi çizdikten sonra bir tencereye alıyoruz ve yaklaşık 2 çay kaşığı kadar kabartma tozu yada karbonatı ilave ediyoruz. Kestanelerin üstü geçecek kadar kaynar suyu döküp tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık yarım saat bekletiyoruz. Sonrasında bir tepsiye dökerek fırında ya da teflon bir tencerede kapağı kapalı olarak, arasıra da karıştırarak pişiriyoruz. Bu yöntem sayesinde kestane pişirmek eziyet olmaktan da çıkıyor. Keyifle kestane yiyebiliyoruz.

Herkese şimdiden afiyet olsun.

Yeni notta görüşmek üzere.

Hoşçakalın.

10 yorum:

  1. Teşekkür ederim. Bir kestanesever olarak bu tarif çok işime yarayacak :))

    YanıtlaSil
  2. Yılbaşı akşamı kestane yapacaktık bu yöntemi deneyeceğim. Teşekkürler bilgi için. :)

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim. Bir daha kestaneleri pişirirken deneyelim inşallah (:

    YanıtlaSil
  4. Bayılırım ben de kestaneye, deneyeyim bu yöntemi :)

    YanıtlaSil